Teraszfedés, terasz téliesítés

Terasz téliesítés moduláris terasz ponyva alkatrészekkel

Terasz beépítés modulok

Az általunk gyártott teraszfedés alkatészek egymással tetszőlegesen kombinálható moduláris rendszert alkotnak. A terasz ponyva panelek felszerelhetők önmagukban, elfordítható fülek vagy csatok segítségével, de feltekerő szerkezetek alkalmazásával, motorok beépítésével a terasz ponyva mozgatása kényelmesebbé, automatizálttá tehető. A szerkezetek típusát a ponyva panel mérete, valamint a helyi szélviszonyok határozzák meg. Részletes leírást a feltekerhető terasz ponyva kialakításokról és az akár extrém nagy szélteher elviselésére alkalmas tokozott szerkezetekről az alábbiakban találsz.

Terasz ponyva árak

Terasz beépítéssel kapcsolatos megkeresésedre 24 órán belül részletesen kidolgozott árajánlattal válaszolunk. Az ajánlatban tételesen felsoroljuk a téliesítéshez szükséges terasz ponyva paneleket, az oldalfal ponyva mozgatását segítő szerkezeteket, a motorizáláshoz és automatizáláshoz szükséges eszközöket (motor, távirányító, szélérzékelő). Az ajánlat tételsorai tetszőlegesen kombinálhatók. Kérj ajánlatot most!

Teraszfedés - terasz oldalfal ponyva

A terasz oldafal paneleket önmagában, csatos rögzítéssel vagy feltekerő szerkezetbe épített kivitelben gyártjuk. Az oldalfal panel ablak nélkül vagy átlátszó, víztiszta ponyva ablakfelülettel is rendelhető. Az ablakfelületet adott méret felett a hőtágulás csökkentése érdekében függőleges osztással építjük be a panelbe. Az oldalfal ponyva rögzítése és kifeszítése csattal, elfordítható füllel vagy precíz feltekerő szerkezettel történik. A működtetés módját tekintve kézi, félautomata és automata működtetésű terasz oldalfalak rendelhetők.

Csatos oldalfal ponyva

A legegyszerűbb és legolcsóbb kivitelű terasz oldalfal ponyva a csatokkal, elfordítható fülekkel rögzített panel. Víztiszta PVC ablakfelülettel és víztiszta ablakfelület nélkül is rendelhető. 100% vízhatlan és szélbiztos. Működtetése csak kézzel történhet, a ponyva feszítését a felhasználó kézi erővel végzi, miközben a ponyvában elhelyezett karikákat az oszlopokra rögzített fülekre helyezi. Előnye az egyszerűség és az olcsóság, hátránya a lassú, nehézkes működtetés. Mivel csak egyik oldalról nyitható, ajtó beépítése is szükséges, ha mindkét oldalról szeretnénk biztosítani az átjárhatóságot.

Feltekerő szerkezettel szerelt oldalfal ponyva kézi működtetéssel

Tekerőmechanikával, feltekerő szerkezettel oldalsó lefutósínekkel szerelt terasz oldalfal panel. Víztiszta PVC ablakfelülettel és víztiszta ablakfelület nélkül is rendelhető. A csatos kivitelű oldalfalaknál nagyobb szélteher elviselésére képes, mert a ponyva függőleges szélei oldalsó lefutósínekben, fa vagy acél U profilokban futnak. Működtetése kézzel vagy motoros kivitelben is történhet, a ponyva feszítését a feltekerő szerkezetbe épített áttétel segíti, így nem igényel akkora erőkifejtést, mint a csatos kivitel. Árát tekintve a paletta közepén helyezkedik el, működése gyors, de nem olyan kényelmes mint a motorral szerelt kivitelé. A feltekeréshez használt szem csak az egyik oldalról férhető hozzá, így a kézzel működtetett feltekerhető terasz oldalfal ponyva csak az egyik oldalról nyitható. Ha a mindkét oldali használatot szeretnénk biztosítani, ajtó vagy motor beépítése szükséges.

Feltekerő szerkezettel szerelt oldalfal ponyva motoros távirányítható működtetéssel

Szerkezete és kialakítása mindenben megegyezik a kézi működtetésű feltekerő szerkezettel szerelt oldalfal ponyváéval, de itt a fel/le működtetést és a ponyva feszítését távirányítható motor végzi. Árban a kézi működtetésű verzió felett helyezkedik el, mert a működtetéshez használt motort és távirányítót külön meg kell vásárolni. Használata kényelmes és egyszerű, a távirányítóval mindkét oldalról nyitható/zárható. A rendszer további kiegészítők (szélérzékelő, fényérzékelő, távirányító) automatizálható, meglévő rendszerhez programozható.

Tokozott szerkezetbe épített oldalfal ponyva kézi működtetéssel

Erős, robosztus alumínium szerkezetbe épített, kiemelkedő szélteher viselési képességgel rendelkező terasz oldalfal fedés. Nagyméretű teraszok, télikertek oldalainak lezárására vagy térelválasztásra is használható. Az oldalfal ponyva anyaga erős, UV stabil akril vászon, mely integrált víztiszta PVC ablakfelülettel vagy víztiszta PVC ablakfelület nélkül is kérhető. Kiemelkedő szélálló képessége a függőleges alumínium C profil lefutósíneknek köszönhető, melyből az anyag még nagyobb oldalirányú erő hatására sem tud kibújni. A feltekeréshez használt szem csak az egyik oldalról férhető hozzá, így a kézzel működtetett terasz oldalfal ponyva csak az egyik oldalról nyitható. Ha a mindkét oldali használatot szeretnénk biztosítani, ajtó vagy motor beépítése szükséges.

Tokozott szerkezetbe épített oldalfal ponyva motoros távirányítható működtetéssel

A kézi működtetésű szerkezet motorizált, távirányítható verziója. Árban a kézi működtetésű verzió felett helyezkedik el, mert a működtetéshez használt motort és távirányítót külön meg kell vásárolni. Használata kényelmes és egyszerű, a távirányítóval mindkét oldalról nyitható/zárható. A rendszer további kiegészítők (szélérzékelő, fényérzékelő, távirányító) automatizálható, meglévő rendszerhez tanítható.

Teraszfedés - terasz tetőponyva

Terasz PVC ponyva fedés

A Coloursgarden Kft. első osztályú, UV stabil PVC ponyva anyag felhasználásával gyártott terasz tetőponyva panelek kíválóan alkalmasak teraszok, télikertek, szaletlik, pergolák fedésére, nap- és csapadékvédelmének biztosítására. A PVC ponyva fényáteresztő képességét víztiszta ponyva ablakok beépítésével tudjuk növelni. A ponyva fedést előzetes felmérést követően egyedileg, méretpontosan gyártjuk és a helyszínen fel is szereljük.

Teraszfedés kivitelezést komplex módon, a ponyvát tartó acélszerkezet gyártásával együtt is végzünk. Számos családi ház teraszfedés, vendéglátóipari egység vagy étterem teraszfedés referenciával rendelkezünk, tekintsd meg fotóinkat!

Terasz árnyékolás

Ha a terasz már rendelkezik polikarbonát vagy üveg fedéssel, cégünk által egyedi méretre gyártott árnyékoló anyagok, naphálók segítségével gondoskodhatsz a terasz árnyékolásáról. Terasz árnyékolókat akril vászon anyagból és különböző napháló anyagokból készítünk. Az árnyékoló anyag a tető alá vagy a még hatékonyabb hővédelem biztosítása érdekében a tető fölé is helyezhető. Bővebb információt a Termékek/Árnyékolástechnika menüpont alatt találsz!

Terasz téliesítés

Polikarbonát lemez fedés, üvegtető fedés vagy PVC ponyva teraszfedés és terasz oldalfal ponyva kombinálásával egy teljesen zárt, téliesített terasz hozható létre, mely teljes mértékben védett a nap, a csapadék és a szél ellen. Alkamazásával a terasz használati ideje akár 4 évszakra bővíthető. A téliesített teraszon a napsütéses kora tavaszi vagy késő őszi napokon kellemes hőmérséklet alakul ki az üvegházhatásnak köszönhetően, mely infra fűtőtest, hőgomba vagy radiátor alkalmazásával tovább temperálható. Az oldalfalaknak köszönhetően a szél nem fújja be a faleveleket, a terasz könnyebben tisztán tartható és kiválóan alkalmas növények, kerti bútorok tárolására is.

Terasz árnyékolás, teraszfedés, terasz téliesítés terasz ponyva vagy ablakos ponyva panelekkel:

FilenameTallózás