Pezsgőmedence thermotető 4,5m átmérővel

Egyedi gyártásű thermotető egyedi elképzelés alapján egyedileg épített masszázsmedencére

4,5 méter átmérő sem akadály

Megrendelőnk egy 4,5m átmérőjű, kör alakú, kerti épített jacuzzit lefedésében kérte segítségünket, melynek megvalósítását egy a medence szegélykövére felülő, középső alátámasztás nélküli, 4 részből álló, felenként kettéhajtható thermotetővel képzelte el.

Nem létezik ilyen kialakítású kész tető és a medence korlát is útban van

Tekintettel, hogy ekkora méretben nem léteznek kész takarók, csak az egyedi gyártás jöhetett szóba. A tervezés fázis gyorsan ment, mert ügyfelünk igen konkrét elképzelésekkel rendelkezett a részleteket illetően:

      

Medence tető gyártás

Egy 4,5m átmérőjű thermotető nehezen lenne mozgatható egészben, ezért két félkört készítettünk, amelyek középen tépőzárral kettéválaszthatóak. A félköröket egyenként is félbe lehet hajtani a könnyebb tárolhatóság érdekében. A kör alakú tető középpontjába alulról egy rekeszt és benne egy vízfelszínen úszó betétet helyeztünk el, hogy a thermotető a vízfelszínre üljön fel és az esetlegesen rá eső hó alatt se hajoljon meg.

Lábmosó és korlát helyének kialakítása

A félkör részek elkészítését követően az utolsó simításokat a helyszínen végeztük, hogy a fixen rögzített korlát és a lábmosó helyét a lehető legpontosabban alakíthassuk ki. A tető ezt követően kerülhetett a jacuzzira.