Raktársátor

 • Leírás

  Egyedi raktársátor gyártás

  Cégünk egyedi gyártású, acél vázszerkezetes, PVC ponyva héj fedéses raktársátor építményei kiválóan alkalmasak kis- és nagyvállalatok kereskedelmi vagy termelési tevékenységének támogatására. Valamennyi raktársátor építményünk és mobil csarnokunk az egyedi tervezésből és gyártásból fakadóan teljes mértékben testre szabható. Ügyfeleink a hagyományos, kész sátrak esetében megszokott kötöttségektől mentesen konfigurálhatják a számukra legelőnyösebb, minden igényt kielégítő raktársátrat. A raktársátrak telepíthetőek önállóan, más épületekkel való fizikai összeköttetés nélkül vagy más épületekhez kapcsolódóan.

  Saját erőforrással végezzük raktársátor tervezés, vázszerkezet gyártás, ponyva héj gyártás és a raktársátor telepítés folyamatát, így mindent egy helyen kapsz meg és csak egy partnerrel szükséges egyeztetned a kivitelezés teljes időtartama alatt!

  Raktársátor vázszerkezet

  Raktársátor vázszerkezet tervezés

  Minden raktársátor vázszerkezetet az igényeid maximális figyelembevételével gondosan megtervezünk, de paraméter egyezés esetén korábbi projektjeink terveit is tudjuk adaptálni. Minden mobil sátor építményünket statikai tartószerkezeti tervdokumentációval adunk át, függetlenül attól, hogy építési engedélyhez kötött vagy építési engedély nélkül végezhető építési tevékenység keretében végezzük annak felállítását. A tervezés során figyelembe vesszük a vonatkozó szabvány hóteher- és szélteher viselésre vonatkozó tervezési értékeit. Különös figyelmet fordítunk a nyitott sátor oldalfalak vagy ajtók esetén megemelkedő szélszívás és szélnyomás erőhatásokra. Arra törekszünk, hogy olyan sátrat adjunk át Ügyfeleinknek, amely

  • 4 évszakon át nyugodt szívvel használható
  • akár nyitott oldalfalakkal is magára hagyható (a használati útmutatóban foglaltak betartása mellett) és
  • hosszú időn keresztül gond nélkül ellenáll a Magyarországon előforduló időjárási viszontagságoknak.

  Raktársátor mobil acél váz

  Cégünk saját gyártású raktársátor építményeihez kizárólag acél vázszerkezetet használ, mert úgy gondoljuk, ez szolgálja leginkább a tervezés fejezetben meghatározott céljainkat: az időtállóságot és az időjárással szemben tanusított ellenállóképességet. A mobil vázszerkezet a sátorváz könnyű szerelhetőségére, a csavarkötéssel rögzített szerkezeti elemekre utal. A sátor váz igény szerint elbontható és újra felépíthető. Fontos megjegyeznünk, hogy acél vázas sátraink esetén a bontás-építés lényegesen több időt vesz igénybe, mint ami az ideiglenes fennállásra tervezett partysátor vagy alumínium vázas esküvői sátor építmények esetén megszokott. Cégünk kizárólag tartós fennállásra szánt mobil sátor építmények gyártásával és kivitelezésével foglalkozik, ideiglenes sátorépítmények értékesítésével, sátrak bérbeadásával nem.

  Raktársátor váz típusok

  A raktársátor váz típusát - számos egyéb tényező mellett - elsősorban a sátor alapterülete (keretállás szélesség és sátor hosszúság), a kívánt belmagasság és a megrendelő egyedi igényei határozzák meg. Fontos megrendelői igény például, hogy fel szeretnénk-e nyitni a sátor oldalait, lehet-e középen alátámasztás, a teljes alapterületen szükséges-e a meghatározott belmagasság, valamint, hogy hány és mekkora méretű ajtóra van szükség. Cégünk alapvetően sátortetős zártszelvény acélvázas, sátortetős rácsos acél tartóvázas valamint íves rácsos acél tartóvázas sátorépítményeket gyárt.

  Sátortetős, zártszelvény acél tartószerkeztes raktársátor

  Kisebb, 12-15 métert nem meghaladó keretállás szélességű, alacsonyabb vállmagassággal rendelkező sátorépítmények esetén alkalmazott váz típus. Fő előnye a kevesebb súly, kevesebb acél alapanyag igény és az ebből fakadó alacsonyabb költség. A rácsos lábak helyett alkalmazott egyszerű zártszelvény lábak kevesebb belógást eredményeznek, kevesebb helyet foglalnak el a belső szélességből. A keretállások sátortető részét alsó vízszintes összekötő köti össze egy háromszöget képezve, ezzel a sátor teljes alapterületén a vállmagasságra korlátozva a belmagasságot.

                   raktársátor váz

  Sátortetős, rácsos acél tartószerkezetes raktársátor

  Nagyobb keretállás szélességű (akár 30 méter), nagyobb vállmagassággal (akár 6 méter) rendelkező sátorépítmények esetén használt vázszerkezet típus. A sátor tetőgerenda alsó és felső övét, valamint a lábak külső és belső övét rácsok kötik össze. Az alsó és felső öv távolsága akár az 1 métert is meghaladhatja, ami a vállaknál csökkenti a belmagasságot, a sátor oldalaknál pedig a rakodható szélességet. A keretállások távolsága általában 5 méter. Ez a köz rakodható, de 5 méterenként a lábak belógásával kell számolni. A tetőlejtés általában 20-22fok, a sátortető gerendákat nem köti össze alsó vízszintes összekötő, így a kihasználható belmagasság a sátor közepe felé haladva növekszik.

                   raktársátor rácsos acélváz

  Íves rácsos acél tartószerkezetes raktársátor (dongasátor)

  Nagyobb keretállás szélességű (akár 30 méter) sátorépítmények esetén használt váz típus. A sátor tetőgerendái ívelt zártszelvényből vagy csőből készülnek, a tetőgerenda alsó és felső övét, valamint a lábak külső és belső övét rácsok kötik össze. Az alsó és felső öv távolsága akár az 1 métert is meghaladhatja, a keretállások távolsága ennél a váztípusnál is általában 5 méter. Íves rácsos acél tartó szerkezetet leggyakrabban sportpálya sátor vagy rendezvénysátor építésekor használunk, mert az íves tetőgerenda sokkal meredekebben emelkedik mint a sátortető, így a vállaktól kiindulva hamarabb szökik fel a belmagasság és éri el az építménymagasságot a sátor közepén. A hirtelen felszökő belmagasság pedig labdajátékok, teljes alapterületen nagy magasságot igénylő tevékenységek esetén előnyös.

                   raktársátor íves rácsos acélváz

  Természetesen a felsoroltaktól eltérő raktársátrak, egyedi kialakítású mobil sátor vázszerkezetek tervezését-építését is vállaljuk. Az egyedi igények maximális figyelembevételét példázza Budapest X. kerületében átadott rendezvénysátor építményünk, ahol kifejezett megrendelői igény volt a sátor környezeti adottságokhoz igazítása és félnyeregtetős kialakítás megvalósítása.

  Raktársátor váz alapozás

  Annak érdekében, hogy a raktársátor hosszú élettartamú, strapabíró és az időjárásnak maximálisan ellenálló legyen, beton pontalap készítését javasoljuk. A beton pontalap felső síkját szintezéssel szükséges ellenőrizni. Mi nem szoktunk pontalap készítést szerepeltetni az ajánlatainkban, mert az a tapasztalatunk, hogy a betonozási munkálatok elvégzését mindenki költséghatékonyabb módon meg tudja oldani helyi kőműves szakemberek bevonásával. Az alap készítéséhez minden információt rendelkezésre bocsátunk: a raktársátor tartószerkezeti tervdokumentáció szerves részét képezi az alapozási terv. Ha mégis szükséges a pontalap-készítés ajánlatunkban történő szerepeltetése, alvállalkozó bevonásával természetesen el tudjuk azt készíteni.

  Megfelelő talajszerkezet esetén lehetőség van a beton pontalap talajcsavarral történő kiváltására. Talajcsavar használata előtt a talaj alkalmasságát próbafúrással kell ellenőrizni.

  Hosszú távú fennállásra tervezett raktársátor, mobil sátor építmény telepítésekor nem használunk talajszeget vagy cöveket és nem is javasoljuk a sátor rögzítését ezzel a módszerrel elvégezni! A raktársátor lábakat ragasztott menetes szárakkal, csavarkötéssel rögzítjük az előkészített alaphoz.

  Raktársátor ponyva

  Ponyvaanyag tulajdonságai, speciális ponyva típusok

  Raktársátor építményeink héjazatát prémium minőségű, 670-730gramm/m2 vastag, nagy szakítószilárdságú, UV stabil PVC ponyva anyagból készítjük. ponyva színe standard PVC ponyva esetén szabadon választható, egy sátor esetén akár több szín is alkalmazható. A ponyvaanyagot hegesztjük, mely a hegesztések mentén is tökéletesen vízálló. A standard kivitel mellett speciális éghetőségi kritériumoknak megfelelő ponyvaanyaggal is dolgozunk, melynek alkalmazása meghatározott alapterület felett kötelező. A nehezen éghető ponyvaanyag éghetőségi besorolása M2 s2-d0. A speciális anyagok között megtalálhatóak az antisztatikus, antibakteriális vagy gombásodásnak ellenálló ponyvaanyagok is. A kiválasztott anyag biztonsági műszaki adatlapját kérésre rendelkezésre bocsájtjuk.

  Feszített ponyva membrán technológia

  A ponyva paneleket kereszt- és hosszirányban ráfeszítjük a vázszerkezetre, így azt nem tudja mozgatni, csapkodni a szél. A folyamatos feszítésről 8mm vastag gumikötél gondoskodik. Az általunk használt feszített héjas technológia eltér a rövid fennállásra tervezett partysátraknál megszokott kéderprofilos technológiától. A kéderprofilba behúzott ponyva panelek a technológiából fakadóan nem olyan feszesek, mint a kereszt- és  hosszirányban feszített membrán. A kéderes ponyvának szélhatásra nagyobb mozgástere, lengése van, mert ezeknél a sátraknál az elsődleges cél nem az időtállóság, hanem a gyors és könnyű felépíthetőség-bonthatóság. A feszített ponyva membrán erős szélben sem tud mozogni a vázon, nem kopik és csiszolódik ki. A ponyvát szél nem tudja megbontani, leszaggatni. A héj a sátorvázra tökéletesen ráfeszítve "úgy peng mint a dob".

  Sátorponyva dekor

  A raktársátor ponyva hatalmas felülete kítűnő reklámhordozó. A ponyva héjat igény szerint dekorálni is tudjuk: logót, feliratot vagy fotót helyezünk el rajta. A grafika jellegétől fuggően UV álló flexofestékkel történő festést vagy fotóminőségű digitális nyomtatást alkalmazunk. Látványtervezésben, grafikai tervezésben is számíthatsz a segítségünkre.

  Raktársátor árak, ajánlatkérés

  FilenameTallózás

   

   

   

 • Opciók

  Raktársátor szélesség és hosszúság

  Az első és lefontosabb kérdés, amelyet meg kell határoznunk raktársátor tervezés során a raktársátor alapterület. Az alaperületet alapvetően a fedett raktárkapacitás igény és a rendelkezésre álló hely befolyásolja. Ha adott alapterület elérése áll a fókuszban és a terület adottságaiból fakadóan nem vagyunk konkrét szélesség/hosszúság arányhoz kötve, célszerűbb inkább a hosszúságot növelni a szélesség helyett. Ha közbenső láb vagy középső alátámasztás nélküli raktársátor szerkezetben gondolkodunk, a raktársátor szélesség növelése exponenciálisan, míg a hosszúság közel lineárisan növeli a költségeket. A sátor szélességének növelésével az alapanyag szálhossz szükséglet mellett növekednek a szükséges szelvényméretek is, amely drasztikus szerkezet összsúly növekedést eredményez. Az összsúly hatással van az acél alapanyag árára, a horganyzás és felületkezelés költségére, valamint a megmunkálás és szállítás költségére is. Költséghatékonyabb tehát a raktársátor hosszúságát növelni, mert a hosszúság tetszőleges számú keretállások egymás mellé helyezésével gyakorlatilag korlátlanul növelhető. Mivel leggyakrabban 5m hosszú keretállás közöket alkalmazunk, érdemes 5 egész számú többszöröseiben gondolkodni a sátor hosszának meghatározásakor.

  Raktársátor vállmagasság/oldalfal magasság

  A raktársátor vállmagassága az oldalfalak magassága. Az a magasság, amely a raktársátor teljes alapterületén a rendelkezésre áll. Rácsos acél tartószerkezetes sátor esetén a tetőgerenda alsó és felső öv távolsága akár az 1 métert is meghaladhatja, ami a vállaknál csökkenti a belmagasságot. Ilyen típusú sátraknál javasoljuk a vállmagasságot minimum 2,5m-ben meghatározni. A szélességhez hasonlóan a vállmagasság növelése nem csak alapanyag szálhossz növekedéssel, hanem szelvényvastagság növekedéssel is jár, mert a sátor nagyobb felületű oldalfalait nagyobb erőhatás éri a szélterhelés következtében. A költségek optimalizálása érdekében célszerű a szükséges vállmagasságot alaposan átgondolni és kizárólag az indokolt magasságot alkalmazni. Kérünk sátor tervezésnél minden esetben a kívánt váll- vagy oldalfal magasságot add meg, az építménymagasság (a sátor tetőgerincnél mért legnagyobb magassága) a sátor szélességéből és a tetőlejtésből egyenesen következik.

  Raktársátor személy és ipari bejárók darabszáma, típusa

  A raktársátoron kialakítandó ajtók számát az egyéni preferencia mellett tűzvédelmi előírások, kiürítési szabályok határozzák meg.

  A kiürítés szempontjából úgy kell kialakítani a kijáratok számát és szélességét, hogy hájszerkezettől függően 2 – 1,5 – 1 (B-s2, d0 / C-s2, d0 / Egyéb ) perc alatt a bent tartózkodók el tudják hagyni az építményt. A tűztávolságokat a kiürítési követelményekkel azonos módszer alapján 10 – 12 – 14 méterben határozták meg.

  Személy bejáró

  A raktársátoron kérésednek megfelelően tetszőleges számú személy bejáró kialakítására van lehetőség. A standard ajtó mérete 900x2100mm, de a szabványtól eltérő ajtó is kérhető. Leginkább zártszelvényből készült, PVC ponyva fedéses ajtókat alkalmazunk a sátorokon.

  Ipari bejáró

  Az ipari bejárók méretát és darabszámát tetszőlegesen határozhatod meg. Elhelyezhetők a sátor oldalfalon, a homlokfalon vagy a hátfalon is. Többfajta ipari bejáró kialakítására van lehetőség.

  Tolókapu

  Csapágyazott görgőkkel szerelt, speciális "C" profil sínben gördülő függesztett kapu, mely a sátor síkján kívül vagy belül is elhelyezhető. A zártszelvény acél kapu keretet PVC ponyvával fedjük.

  Feltekerhető ponyva kapu

  Feltekerő szerkezettel szerelt, kézi vagy motoros mozgatású PVC ponyva kapu. Mozgatása lényegesen lassabb, mint az ipari gyorskapuké.

  Egyszárnyú ajtó

  Zsanéros felfüggesztésű, zártszelvény acél keretre feszített PVC ponyva egyszárnyú kialakítással.

  Kétszárnyú ajtó

  Zsanéros felfüggesztésű, zártszelvény acél keretre feszített PVC ponyva kétszárnyú kialakítással.

  Elhúzható függöny

  Speciális "C" profil sínben gördülő, csapágyazott görgőkkel szerelt PVC ponyva függöny.

  Ipari gyorskapu

  Feltekeredő, motoros-távirányítható működésű PVC ponyva gyorskapu, mely elősegíti a dinamikus anyagmozgatást.

  Raktársátor oldalfalak típusa

  Oldalponyva nélküli kivitel

  Ha a raktározási tevékenység vagy a raktározni kívánt áruk jellege, értéke nem igényli fedett oldalfalak kialakítását, költséghatékony megoldás lehet oldalponyva nélküli raktársátor építése. Az oldalfalak nélküli mobil sátorépítmények a mezőgazdasági szektorban terjedtek el leginkább. Gépek, eszközők, takarmány vagy szalmabála tárolására fedett mezőgazdasági színt alkalmaznak.

  Fix oldalponyva

  Raktározási célú sátraknál alkalmazott oldalfal kialakítás. Ilyenkor a raktársátor tetőponyva panelekkel összehegesztjük az oldalfal paneleket és lent, a sátor lábánál feszítjük le azokat. A fix oldalponyva előnye a kivitel olcsósága. Hátránya, hogy a raktársátor csak az ajtókon, kapukon keresztül szellőztethető és a nyári melegben felmelegszik. Fix oldalfalak alkalmazását emiatt nem javasoljuk olyan sátrak esetében, amelyben személyek, állatok tartózkodnak, sport- vagy rendezvény célra használják őket.

  Feltekerhető oldalponyva

  Leginkább sportpálya sátor, fedeles lovarda sátor vagy rendezvénysátor építményeknél alkalmazott oldalponyva típus, ahol akár kis létszámú, akár tömegtartózkodás valósul meg. A lecsatolt sátor oldalfalak oldhatók, nyáron feltekerhetőek és feltekert állapotban rögzíthetőek, így a sátoron keresztül áramló levegő kellemes klímát biztosít. Csak akkor érdemes alkalmazni, ha valóban szükséges, mert kialakítása költségesebb a fix oldalponyvánál.

  Raktársátor víztiszta felülettel rendelkező ablakos ponyva panelek

  A raktársátor oldalfal paneleket igény szerint víztiszta ablakos ponyva betétekkel készítjük el. Akkor érdemes víztiszta betéttel ellátott oldalponyvát rendelned, ha használati szempontból szükséges a szabad ki- és belátás biztosítása. Kizárólag a fényviszonyok javítása érdekében felesleges víztiszta ablakos ponyvát beépíteni. Egy fehér színű tetőponyvával szerelt sátorban tökéletes nappali fényviszonyok uralkodnak: a ponyva megszűri a direkt sugárzást és kiváló szűrt fényt biztosít a sátoron belül. Mivel nem süt a szemedbe a nap, tökéletes labdajátékokhoz, lovas sportokhoz. Különösen nem javasoljuk víztiszta ponyva betétek tetőponyvába történő elhelyezését!

  Raktársátor párazáró betét

  A raktársátor párazáró betét egy a tetőponyva alá kifeszített második héj. Használatával elkerülhető, hogy a sátor tetőponyva alján kicsapódó pára a sátor belsejébe csepegjen és károkat okozzon az ott elhelyezett áruban. A lecsepegő párát a párazáró betét felfogja és rajta lefolyik a sátor szélei felé.

  Raktársátor relválasztó függöny

  A raktársátorba tetszőleges számú, fix elválasztó és mozgatható függöny rendelhető, melynek segítségével szeparált részek alakíthatók ki.

  Raktársátor árak, ajánlatkérés

  FilenameTallózás

   

 • Referencia

  Cégünk mobil sátor referenciái

  2019. augusztus: 100m2 alapterületű, 6m vállmagaságú, speciális éghetőségi kritériumoknak megfelelő göngyöleg raktársátor, Budapest

  2019. április: 72m2 alapterületű sportpálya sátor / kutyaiskola sátor, Budapest

  2018. december: 1.400m2 alapterületű, íves rácsos acél tartószerkezetes műfüves focipálya sátor, Dunaszentgyörgy

  2017. december: 500m2 alapterületű, 4m vállmagasságú, építőipari alapanyag raktársátor, Bugyi

  2016. december: 2 x 500m2 alapterületű, íves rácsos acél tartószerkezetes teniszpálya sátor, Szada

  2016. október: 1.800m2 alapterületű, speciális félnyeregtetős rendezvénysátor / fedeles lovarda sátor, Budapest

  2015. július: 100m2 alapterületű, 5m vállmagaságú, speciális éghetőségi kritériumoknak megfelelő vegyi alapanyag raktársátor, Budapest

  2015. június: 1.000m2 alapterületű fedeles lovarda sátor, Budapest

  2015. március: 600m2 alapterületű fedeles lovarda sátor, Budapest

  2015. január: 250m2 alapterületű, zöldség nagykereskedelmi tevékenységhez használt raktársátor, Budapest

  2014. november: 900m2 alapterületű, íves rácsos acél tartószerkezetes műfüves focipálya sátor, Szada

   

 • GYIK

  A sátor elkészülési ideje függ a sátor méretétől, a rendelt kiegészítőktől valamint a területi adottságoktól. Egy mobil sátorépítmény a tervdokumentáció elfogadásától számítva átlagosan 1-3 hónap alatt készül el, melyben a gyártás mellett már a telepítés is benne van. Nem mindegy természetesen, hogy építési engedéllyel vagy építési engedély nélkül építjük a sátrat, mert az engedély megszerzésével járó papírmunka és ügyintézés tobábbi hónapokat emészthet fel.

  Az építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységekről a 312/2012. (XI.8.) kormányrendelet 1. számú melléklete rendelkezik. Ennek 14. pontja szerint építési engedély nélkül építhető a megfelelőségi igazolással/teljesítménynyilatkozattal rendelkező építményszerkezetű, tömegtartózkodás céljára nem szolgáló, ideiglenes (legfeljebb 180 napig fennálló) sátorszerkezet, raktársátor, rendezvénysátor, sportpálya sátor vagy fedeles lovarda sátor.

  Bővebb tájékoztatásért lépj velünk kapcsolatba telefonon vagy e-mail elérhetőségeinken! Ajánlatkéréshez pedig használd mobil sátor űrlapunkat!

  Építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységek az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokrólés ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. melléklete szerint:

  14. Megfelelőség-igazolással – vagy 2013. július 1-je után gyártott szerkezetek esetében teljesítménynyilatkozattal – rendelkező építményszerkezetű és legfeljebb 180 napig fennálló

  a) rendezvényeket kiszolgáló színpad, színpadi tető, lelátó, mutatványos, szórakoztató,
  vendéglátó, kereskedelmi, valamint előadás tartására szolgáló építmény,
  b) kiállítási vagy elsősegélyt nyújtó építmény,
  c) levegővel felfújt vagy feszített fedések (sátorszerkezetek),
  d) ideiglenes fedett lovarda,
  e) legfeljebb 50 fő egyidejű tartózkodására alkalmas – az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerinti – állvány jellegű építmény építése.

  A hóterhet az MSZ EN 13782 szabvány szerint vesszük figyelembe. Az alkalmazott szabvány (Ideiglenes szerkezetek, Sátrak, Biztonság) 6.4.3.3. pontja szerint a hóteher a 0,20 kN/m² értéken felvető, amennyiben a hóréteg vastagsága folyamatos letakarítás következtében nem haladja meg a 8 cm-t! Ha ennél nagyobb mennyiségű hóréteg esik a szerkezet lefedésére, úgy előírjuk a ponyvaszerkezetről a hóréteg eltávolítását (pl. a légtér fűtésével vagy T alakú fával a sátor belsejéből). Cégünk a tervezés során a fenti értéket a biztonság javára történő közelítésként 0,40 kN/m²-re növeli, így a sátor szerkezetet hóteher alapértékként 40cm (0,40 kN/m²), hóteher szélsőértékként 60cm (0,60 kN/m²) elviselésére tervezi. 1 m3 friss hótakaró súlya 100kg (sűrűség: 0,1). A régi hótakaró sűrűsége és súlya a belefagyott olvadékvíz miatt ennek háromszorosára is nőhet.

  Külön megrendelői igényre a szabványtól felfelé eltérni természetesen lehetséges.

  A szélteher tervezés során felhasznált szabvány: MSZ EN 1991-1-4:2007 A tartószerkezeteket érő hatások. 1-4. rész: Általános hatások, szélhatás. Szél teher külső felületi szélnyomásra: 0,545 kN/m², 85-100km/h

  Külön megrendelői igényre a szabványtól felfelé eltérni természetesen lehetséges.

  A hóterhet az MSZ EN 13782 szabvány szerint vesszük figyelembe. Az alkalmazott szabvány (Ideiglenes szerkezetek, Sátrak, Biztonság) 6.4.3.3. pontja szerint a hóteher a 0,20 kN/m² értéken felvető, amennyiben a hóréteg vastagsága folyamatos letakarítás következtében nem haladja meg a 8 cm-t! Ha ennél nagyobb mennyiségű hóréteg esik a szerkezet lefedésére, úgy előírjuk a ponyvaszerkezetről a hóréteg eltávolítását (pl. a légtér fűtésével vagy T alakú fával a sátor belsejéből).

  Igen. Amennyiben a sátor építés helyszíne Budapesttől 100km-nél nagyobb távolságra esik és az építés idejére szállást-étkezést tudsz biztosítani szerelőcsapatunk számára, úgy a sátor építés díjából kedvezményt biztosítunk!

  A sátor ponyva könnyen tisztítható. Fényes felületét elegendő egy nedves ruhával áttörölni. Makacsabb szennyeződések ellen mosogatószert vagy általános tisztítószert és puha törlőruhát javaslunk. Semmi esetre se használj folyékony súrolószert (pl. Cif) vagy dörzsszivacsot, mert ezek károsíthatják a ponyva UV stabil lakkrétegét!

  Nem szükséges a teljes alapterületet alapozni, a sátor felépíthető murvás, füves, sima talajjal borított területenA sátorépítmények telepítéséhez a sátorlábakhoz elhelyezett beton pontalap készítését javasoljuk. A pontalapok felső síkját szintezéssel kell ellenőrizni, ez biztosítja, hogy a sátorszerkezet vízszintesen álljon, továbbá horgonyként is szolgál a szél szívó-nyomó hatása ellen. A sátor így tud hosszú távon ellenállni az időjárási viszontagságoknak. A beton pontalapba nem szükséges semmilyen furatot vagy menetet helyezni. A sátor lábakat a beton pontalapba ragasztott menetes szárak segítségével csavarkötéssel rögzítjük.

  A beton pontalap készítés költsége az alapozási tevrben specifikált beton minőségtől, pontalap darabszámtól és mérettől függ. Egy kisebb, 6x12m alapterületű sátor alapozásához például 6db 50x50x80cm beton pontalap elegendő, amit ekkora méretnél még nem szükséges vasalással erősíteni. További kisebb pontalapokkal kell számolni az ajtóoszlopok részére, ha bejárat is beépítésre kerül. A teljes anyagszükséglet így 1,5m3 standard C16 vagy C20 beton. Kis mennyiségnél célszerűbb félszáraz betont vagy szárazbetont rendelni (elkerülve a mixerautó kiállási díját), majd ezt vízzel összekeverni. 1,5m3 standard C16 félszáraz beton anyagköltsége 2019. júniusi árakkal számolva nettó 30.000Ft.

  Mi nem szoktunk pontalap készítést szerepeltetni az ajánlatainkban, mert az a tapasztalatunk, hogy a betonozási munkálatok elvégzését mindenki költséghatékonyabb módon meg tudja oldani helyi kőműves szakemberek bevonásával. Az alap készítéséhez viszont minden információt rendelkezésre bocsátunk: a raktársátor tartószerkezeti tervdokumentáció szerves részét képezi az alapozási terv.