Thermotető gyártás restaurált eredeti, amerikai Jacuzzi medencére
Balazs Balogh

Újabb thermotető gyártására kértek fel bennünket, ezúttal egy több mint tizenöt éves korú, működőképes eredeti, amerikai Jacuzzi márkájú pezsgőmedence ezermester tulajdonosa.

Az elektronika és a fűtésrendszer az amerikai 110V-os rendszerről 230V-ra történő átalakításával már elkészült, ami első ránézésre egyszerű mutatványnak tűnik, ám számos buktatót rejt magában. A fűtésrendszer átalakítása kellő körültekintést és mélyebb műszaki-elektronikai ismereteket igényel, ezért a hálózati feszültség eltérésre érdemes odafigyelni az ilyen berendezések amerikai importjakor.

Ezt követően a fa burkolat teljes rekonstrukciója került sorra, az öreg műbőr thermotető cseréjét pedig mi kaptuk feladatul. Az eredeti takaróból semmit nem lehetett megmenteni: a thermobélés szétmálott, a műbőr anyag pedig kifakult és a naptól, esőtől teljesen szétrepedezett. Új tető gyártása mellett döntöttünk, amely a felújítás más mozzanataival együtt tökéletesre sikerült. A boldog tulajdonos most ismét jó pár évig gond nélkül használhatja jacuzziját, amelyhez ezúton is sok örömöt kívánunk!